Concurrentiebeding

Met het opnemen van een non concurrentiebeding het arbeidsovereenkomst hoopt u verlies van kennis en klanten te voorkomen. Helaas blijkt dat in de praktijk vaak dat ex-werknemers zich niet aan het concurrentiebeding houden. Uw ex-werknemer benadert bijvoorbeeld uw klanten, gebruikt uw bedrijfsinformatie of gaat werken bij een van uw grootste concurrent.


Heeft u vermoedens dat uw ex-medewerker het concurrentiebeding schend?
Een onderzoek naar het schenden van een concurrentiebeding is in ieder geval wenselijk als uw ex-medewerker, strijdig lijkt te handelen met het door hem ondertekende concurrentiebeding.
Heeft u informatie dat hij actief uw klanten benadert? Heeft hij onlangs een eigen onderneming met dezelfde handelsactiviteiten als die van u opgezet?  Heeft u geruchten gehoord dat uw zieke medewerker voor zichzelf is begonnen?
Laat u dan eens vrijblijvend en kosteloos door ons te laten adviseren.


Hoe gaat een concurrentiebeding onderzoek in zijn werk?

Veelal bestaat het onderzoek naar een mogelijke concurrentiebeding overtreding uit het observeren van uw ex-werknemer. Door het observeren van uw ex-werknemer kan door ons worden vastgelegd of u ex-werknemer werkzaamheden uitvoert die in strijd zijn met het concurrentiebeding.

Standaard voeren wij een concurrentiebeding onderzoek uit van tien dagen. In overleg met u zal worden bepaald welke dagen en tijden er observaties worden ingepland. Na deze eerste tien dagen verwachten wij concreet iets te kunnen zeggen over de haalbaarheid van het onderzoek.

Concurrentiebeding onderzoek is slechts een van de diensten die Protectives biedt aan bedrijven. Ook kunnen wij u van dienst zijn bij onderzoeken naar frauduleus ziekteverzuim, verhaalsonderzoeken of controle van uw buitendienstmedewerkers.