Frauduleus ziekteverzuim

Ziek is ziek, maar helaas blijkt dat niet altijd waar te zijn.
Frauduleus ziekteverzuim kan uw organisatie handenvol geld kosten. Heeft u het gevoel dat uw medewerkers zich ziek melden terwijl ze dat niet echt zijn? Dan kan een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek van Protectives u een uitkomst bieden.

In tegenstelling tot vele arbodiensten handelen wij praktisch en direct, zo wordt o.a. gekeken naar de feitelijke omstandigheden.

In de praktijk blijkt vaak dat de zieke medewerker niet echt ziek is maar aan het klussen is, werkt bij de concurrent of een dagje met het gezin weg is. Middels een frauduleus ziekteverzuim onderzoek brengt Protectives de werkelijke activiteiten van uw medewerker in kaart.

Hoe ziet een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek eruit?

Onderzoek naar frauduleus ziekteverzuim bestaat uit het observeren en achtervolgen van uw ‘zieke medewerker’. De rechercheurs van Protectives volgen de ‘zieke medewerker’
Als basis voor een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek nemen wij bij Protectives altijd 5 dagen. Deze 5 dagen zijn noodzakelijk om een “patroon van onrechtmatig handelen” vast te stellen, zoals verlangd door de Rechtbank of het UWV.

Als blijkt dat uw medewerker niet echt ziek is, dan maken wij daar foto- en/of videomateriaal van. De waarnemingen van onze rechercheurs en de verzamelde bewijzen worden vervolgens verwerkt in een helder rapportage.

Vervolgens zullen we uw medewerker met de resultaten van het onderzoek, onderbouwd met foto- of videomateriaal, confronteren

Wat kost een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek?

U betaalt € 2722,- ex btw voor het all-in basispakket, hierin zitten 5 dagen observatie, de gemaakte foto / video’s, rapportages en 1000 km aan reiskosten voor het gehele onderzoek.
Is er na het basispakket verder onderzoek gewenst, dan betaalt u een all-in tarief van € 52,- ex btw per uur, met een minimale afname van 5 uur per dag.

Goed om te weten is dat in de meeste gevallen van onderzoek onrechtmatig ziekteverzuim, de volledige onderzoekskosten zijn te verhalen op de dader.

Contact

Protectives heeft een ruime ervaring op het gebied van onderzoeken ten behoeve van een concurrentiebeding, Controles buitendienstmedewerkers en fraudeleus ziekteverzuim. Maar ook voor diverse andere rechercheonderzoeken kunt u bij ons terecht.

Wilt u meer weten over onze diensten of een offerte op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.