Frauduleus ziekteverzuim

Ziek is ziek, maar helaas blijkt dat niet altijd waar te zijn.
Fraudeleus ziekteverzuim kan uw organisatie handenvol geld kosten. Heeft u het gevoel dat uw medewerkers zich ziek melden terwijl ze dat niet echt zijn? Dan kan een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek van Protectives u een uitkomst bieden.
In tegenstelling tot vele arbodiensten handelen wij praktisch en direct, zo wordt o.a. gekeken naar de feitelijke omstandigheden.
In de praktijk blijkt vaak dat de zieke medewerker niet echt ziek is maar aan het klussen is, werkt bij de concurrent of een dagje met het gezin weg is. Middels een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek brengt Protectives de werkelijke activiteiten van uw medewerker in kaart.

Hoe ziet een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek eruit?
Onderzoek naar frauduleus ziekteverzuim bestaat uit het observeren en achtervolgen van uw ‘zieke medewerker’. De rechercheurs van Protectives volgen de ‘zieke medewerker’ over een vooraf afgesproken periode en stellen zijn fysieke bewegingen vast. Als de ‘zieke medewerker’ strijdige activiteiten ontplooit, maken wij daar foto- en/of videomateriaal van. De waarnemingen van onze rechercheurs en de verzamelde bewijzen worden vervolgens verwerkt in een helder rapportage.

Als na afloop blijkt dat uw medewerker niet echt ziek is, dan kunnen we hem met de resultaten van het onderzoek, onderbouwd met foto- of videomateriaal, confronteren.
Een tweede voordeel is het feit dat u er een signaal mee afgeeft naar de andere medewerkers. De ervaring leert dat hun houding al op korte termijn verandert. Een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek heeft dus ook een preventieve werking.
Heeft u een vermoeden van frauduleus ziekteverzuim in uw bedrijf? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij weten uit ervaring dat vermoedens vaak de waarheid worden.

Wat kost een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek?
Als basis voor een fraudeleus ziekteverzuim onderzoek nemen wij bij Protectives altijd 5 dagen. Deze 5 dagen zijn noodzakelijk om een “patroon van onrechtmatig handelen” vast te stellen, zoals verlangd door de Rechtbank of het UWV.

U betaalt € 3500,- ex btw voor het all-in basispakket, opgebouwd uit 62 uur onderzoek.

Is er na het basispakket verder onderzoek gewenst, dan betaalt u een all-in tarief van € 55,- ex btw per uur, met een minimale afname van 5 uur per dag.

Goed om te weten is dat in de meeste gevallen van onderzoek onrechtmatig ziekteverzuim, de volledige onderzoekskosten zijn te verhalen op de dader.